Leeg

Totaal: 0,00 €

Hopi- Oorkaarsentherapie

Hopi- Oorkaarsentherapie, een Indiaanse warmte- en kruiden ceremonie

Hopi Oorkaarsen-therapie is een natuurlijke methode voor het energetisch reinigen van het oor en geeft ook een ontspannende werking op het lichaam en de geest. Het gebruik van Oorkaarsen wordt gerekend bij de reinigingstherapieën en deze worden met succes gebruikt bij vele problemen van hoofd, keel en luchtwegen.de_hopi_oorkaarsen_therapie_is_een_natuurlijke_behandelwijze_voor_een_weldoende_ontspanning

Wat zijn Hopi- Oorkaarsen:

Het gebruik van een Oorkaars komt voor uit de Tradionele Indiaanse geneeskunst en wordt daar al eeuwen bij allerlei klachten toegepast. Een holle kaars wordt in het oor geplaatst, waardoor er warmte in de gehoorgang komt. Die warmt activeert de bloedsomloop in het oor en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Bovendien vermindert het gebruik van Oorkaarsen de druk in het hoofd bij onder andere hoofdpijn, verkoudheid en ontstekingen van de holtes ( o.a. sinusitis).

 

De hoogwaardige kwaliteit van de Hopi- Oorkaarsen:

De Oorkaarsen worden met de hand gemaakt van zuiver bijenwas die rechtstreeks van de imker komt. De Oorkaarsen zijn gemaakt volgens een oud origineel recept. De Oorkaarsen zijn vervaardigd uit milieuvriendelijk ongebleekt katoen, waarin kruiden verwerkt worden zoals, salie, johanneskruid, etherische oliën, en fijne honingextracten. Dus 100% natuurlijk. Binnenin de Oorkaars zit een filter.

 

Werking van de Oorkaarsen:

Door de rechte vorm of trechtervorm van de Oorkaarsen kan de rook die vrijkomt in het oor tot diep in de gehoorgang zijn weldadige helende warmte afgeven. Bovendien activeert het gebruik van Oorkaarsen de vele acupunctuurpunten die in de gehoorgangen liggen en normaal gezien onbereikbaar zijn. Deze prikkels worden bijna onmiddellijk na het aanwenden beschreven als een weldadig gevoel, druk– en pijn verminderend, vooral in het hoofd, het oorgebied, de keel en de luchtwegen. Men krijgt automatisch een betere neusademhaling en beter geurvermogen, ook bij een tot dan toe verstopte neus. Deze ceremonie van de Hopi indianen geeft een heerlijk gevoel van ontspanning, geluk en geborgenheid.

Om een evenwichtig resultaat te krijgen worden beide oren behandeld. Een Oorkaars brandt ongeveer een 12 minuten. Het zacht knisperend geluid( alsof u bij een openhaard zit) geeft u een zeer rustgevend gevoel. Oorkaarsen kunnen daarom ook bijzonder goed gebruikt worden bij stress en spanningen.

Toepassingen van de Oorkaarsen:

  • Neus- , voorhoofd-, bijholten- en/of keelontstekingen.Oorkaarsentherapie_is_een_uitstekende_behandeling_voor_verkoudheden_hoofdpijn_stress_migraine
  • Verkoudheid en loopneus.
  • Hoofdpijn en migraine.
  • Nervositeit, stress, hyperactiviteit.
  • Slaapproblemen.
  • Oorpijn, oorsuizingen, slecht horen,
  • Druk in het hoofd,...

Oorkaarsen en de Chinese geneeswijze: De Chinese geneeswijze bekijkt de klachten van energieverstoringen in organen binnen de totale energiebalans. Volgens de Chinese geneeswijze wordt de energie van het oor gevoed door de nieren ( de energie van de nier-meridiaan). Zo kan het zijn dat als men een zwakkere nier-energie heeft dat de energie naar de oren onvoldoende gevoed wordt. Zo kan dit dan leiden naar oorklachten ( vb regelmatig oorontstekingen).

Oorpijnen en Oorsuizingen gaan ook samen met een slechte energietoevoer naar de oren. Bij het horen van hoge tonen is er meestal geen goede verbinding met de nier-energie. Lage tonen hangen samen met de energie van andere meridianen. De energieën kunnen de oren niet bereiken. Als men problemen heeft in de nek, vb scheefstaande wervels, whiplash,….dan kunnen de energieën de oren ook niet bereiken.

Oorkaarsenbehandeling + reiki:    60 euro / 1,5 uur